HATA INTE AINA

Ikväll jobbade jag på som vilken annan jobbarkväll som helst. Är hos sista patienten och när jag går ut på parkeringen ser jag blåljus ute på storvägen, "HAHA synd" säger jag högt för mig själv när jag ser att polisen har stoppat en personbil.

Själv hinner jag köra ut från parkeringen. Ska svänga höger i en korsning då jag ser att det kommer en bil "esch jag hinner" tänker jag. (erkänner att jag kör lite svinit). Efter ett tag ser jag en bil bakom mig som blinkar med hellyset två grr. "Jävla idiot, jag tänker inte köra snabbare för att du har brottom" tänker jag. (Det värsta jag vet är folk som blinkar med hellyset för att dom vill att man ska köra snabbare, brukar oftast trotsa och köra ännu saktare då). Nästa gång jag tittar i bak så ser jag blåljus. "SAAAAATAN, vart ska jag stanna? Vad har jag gjort" tänker jag. Men ganska snabbt lyckas jag fixa det där ändå. Nu då? "Hur gör dom i filmer? Stäng av bilen och ta för gudskull inte av dig bältet förrän dom sett att du har det på dig" hinner jag tänka.

NOTE: Det har gått cirka 2 minuter sen jag skrattade åt den andra bilisten som blivit stoppad....

Samtidigt kommer ena polisen fram och frågar "vems bil är det här då" "Jobb" svarar jag. Väldigt kort och stammar som jag aldrig förr. Samtidigt som jag ser att den andra polisen går och spanar in bilen och tittar in genom alla rutor. "men vafaaan har någon gjort med den här bilen nu då? mördat eller?" Tänker jag.

Första polisen frågar om körkort och kollar på det samtidgit som jag hinner tänka "SATAN, jag har fortfarande prövotid, vad ska jag göra nu då? Gråta? Ska dom ta det av mig?" då säger polisen: "hmmmmm, Malin Olofsson" och ger körkortet till sin kollega. "MEN VAD FAN, är jag eftersökt nu också" tänkte jag.

"Jadu Malin, vet du varför vi stoppade dig?" "hehe, nej". "Jo, när du körde framför oss i korsningen där borta"..... "SATAN, körde jag verkligen så sviningt" hinner jag tänka tills han fortsätter med.... "du har inga baklysen" "VAA? SKÄMTAR DU MED MIG?" såg dåligt förvånad ut och fortsätter "har dom redan gått sönder eller". "Nej, du har ju inte hett på dom" säger polisen. Känner mig så där sjukligt dum "har jag inte?".

Nu börjar det sköna:

"Nej, kolla om du vrider på den knappen sen gör du så och så... blablabla" Förklara polisen och jag ser fortfarande lika dum ut. Han ber till och med mig att hoppa ut ur bilen för att kolla, varav han hoppar in i bilen "kolla nu, sen vrider jag på den här, och så kollar du nu" "aaaah, nu är jag med". Sen frågar han om det är en ny bil. "Jo det är ju som sagt en jobbar bil och vi fick den här för typ 2 veckor sedan och vi hade ett annat märke förrut". "Jaha okej, jo Opel är ju en av dom få märkerna som har dom här speciella inställningarna".

"Men du Malin, vi skriver ingen rapport på det här. Fortsätt och jobba du sen får du hälsa dina arbetskamrater hur det ska vara" Varav den andra polisen kommer emellan och säger "JA! Det här är ju egentligen böter men vi bjuder på det"

TACKA FAN för det!!!


RSS 2.0